Maiyah

Grey Mare

Registered FA 10/01

Born June 17, 2000

Sired by Fynd (RD Misha x Philippa - Pohaniec)

Out of Mirva (Balon x Minerva - Algier)

Damline: Sahara or.Ar. imp.1845 Jarczowce

Sireline: Kuhailan Haifi or.Ar. imp. 1931 Gumniska

Breeder: Lena Gustavsson Malmsäter, Stockholm, Sweden

Owner: Elin Möller - Norén, Stockholm, Sweden

Pedigree

Photo album

 

Maiyah in May 2004

 

     

Maiyah är ett underbart litet sto med stora möjligheter att utvecklas till en utmärkt tävlingshäst. Jag ser framförallt hennes potential inom westernridning, då detta är "min" sport och båda föräldrarna är meriterade där. Maiyah har dock UTMÄRKTA rörelser, så dressyr kan också vara något för henne. Hon reds in i augusti 2003 och är sedan dess regelbundet riden under hösten. Efter en vintervila är hon nu under fortsatt utbildning hos mig i Stockholm. Maiyah är visad på unghästpremiering 2001, klass 1. Hennes härstamning med polska linjer är förstklassig. Läs om hennes släktingar här på hemsidan.

Maiyah är en mycket samarbetsvillig, positiv och cool tjej. Hon rids ut ensam eller i sällskap i skog och mark och är lugn och stadig och tycker att det är buskul. På ridbanan håller hon på att bygga upp muskler och jobbar i form. Hon är känslig, på ett positivt sätt, då hon är väldigt mjuk men stabil på samma gång.

Maiyah är fallen efter väl meriterade föräldrar inom flera av westernridningens tävlingsgrenar.

Maiyahs far FYND var en brun championhingst som varit utleasad både till U.S.A. och Kanada som beskällare. Han var välkänd för sitt vänliga temperament och sin stora utstrålning. Klicka här för att läsa mer om Fynd.

Maiyahs mor MIRVA är silverbelönad på utställning (1 p från guld). Hon har ett underbart temperament och älskar att arbeta. Mirva tävlas i westerngrenarna Western Horsemanship, Western Riding, Western Pleasure, Reining och Trail med goda resultat. Hon är väldigt allround och älskar att visa upp sig. Klicka här för att läsa mer om Mirva.

 

 

 

 

Fynd

 

RD Misha US Algier PL Wielki Szlem PL
Alga PL
Maritsa SU Arax PL
Monopolia SU
Philippa Pohaniec PL Comet PL
Planeta
Finisia Abu Ali
Fuksja PL
Mirva

 

Balon PL Gwarny PL Amurath Sahib PL
Gwara PL
Ballada PL Partner PL
Bandola PL
Minerva Algier PL Wielki Szlem PL
Alga PL
Mimikra PL Comet PL
Mimika PL

Back to top