Diary 2004, 2005 - only in Swedish...

DAGBOK 2005

1 maj

I fredags var jag och provade på yoga för första gången. Kundaliniyoga närmare bestämt, vilket var mycket spännande. Trodde jag skulle dö, eller åtminstone krypa ur skinnet vid vissa av övningarna men det var oerhört upplyftande och när vi var klara med passet efter 2,5 h så kände jag mig glad och upprymd. Kommer helt klart prova yoga igen!

Gårdagen tillbringades ute på Bröta då vi (www.taure.just.nu) hade D-tävling. Jag var domarbiträde och skrev åt domaren Nettan Moritz. Det var roligt och lärorikt och väldigt ont i fötterna hade jag på kvällen... ;o) Tävlingen var lyckad och vi klarade oss ifrån regn sånär som på några droppar och vi var en lättad tävlingsledning som pustade ut efter tävlingen.

11 april

En historisk dag.

Becoming

You are on your way to becoming the person you were ment to be.
Have faith as you go on your journey through the end may be so hard to see.
If you feel you are losing direction, that your footsteps are losing their way,
let your heart be the guide that will lead you to keep you from going astray.

 

29 januari

Massor har hänt som vanligt! Mirva har flyttat till nytt stall och matte har fått mycket närmare till stallet. Allt har gått väldigt bra och M fick nya kompisar i Fru P och Farbror M direkt, lilla C älskar henne, men M ser som sitt mission att vara lite sträng och uppfostra den unga fröken (snart 3 år). Vi saknar våra kompisar på Bröta, men alla är glada och trevliga i nya stallet också. :o)

Idag har det varit en riktig hästdag. Först morgonfodring och utsläpp av alla hästarna, sen har vi haft clinic för Anders Josefsson i Taures regi på Bröta och stått ute i 13 graders kyla hela dagen. Märkligt vad vi hästfolk står ut med bara vi anordnar någon rolig ridaktivitet. ;o) Sen tillbaka till stallet och släppa in hela gänget och om ett par timmar vill de ha "kvällsmacka" också.

Tänkvärt:

"Det är viktigare och mera heroiskt att göra en livsavgörande insats för en enda person än att försöka hjälpa hela världen!" - Dag Hammarsköld

DAGBOK 2004

29 december

Mina tankar går till alla de som drabbats av den fruktansvärda tragedi som tsunamin i Sydostasien orsakat. Det är fasansfullt och ofattbart och jag kan inte hitta ord att uttrycka de känslor som infinner sig.

Hit kan vi ge bidrag till hjälp till de behövande:

Radiohjälpen             pg 90 1950-6, märk talongen "Asien"
Röda Korset              pg 900 800-4, märk talongen "Flodvågornas offer"
Rädda Barnen           pg 90 20 03- 3, märk talongen "Jordbävningen i Asien"
Unicef Sverige          pg 90 20 01-7, märk talongen "Katastrofen i Asien"

Många fler barn kommer att behöva en fadder:

Plan International
 

21 november 

Vi har haft en jätterolig helg på Okna Ranch! I strålande solsken red vi igår ut på fina, pigga quarterhästar och njöt av glittrande snö och dovhjortar (väldigt exotiskt)! Jörgen på Frosty, Solan på Doc, Matthias på Blazer (men han fick byta till sig MoJoe efter halva vägen..), Sussi på Compazz, ridfröken Julia på MoJoe (sen Blazer) och jag själv på Scotty (den snyggaste av dem alla).

Efteråt red vi i den enorma, ljusa ridhuset och fick varsin minilektion av Julia. Efter att vi lämnat in hästarna i stallet fick vi glögg och god tacomiddag och satt och mös framför brasan till midnatt innan vi stöp i säng. Ranchägaren Sven Åke och ridfröken Julia var mycket trevligt sällskap. Det enda dumma som hände var att min fina, duktiga häst Scotty var en riktig drake i boxen och när jag värjde mig för hennes huggtänder passade hon på att sparka mig på låret!! Aaajjj! Jaja, sån't som händer, men det är alltid någon annans eländiga häst och jag kan inte minnas senast det hände. Nu är jag utsmyckad med stor blåsvart lårkaka och vrålar så fort min make försöker ta mig på låret... ;o)

14 november 

Kottens 18-årsdag. Firade både honom och Jocke (som fyllde i fredags) och fars dag i ett enda stort jättekalas. Mickstativet & xbox ratt-pedal-setet gick hem hos grabbarna.
Har bytt gästbok här på hemsidan, den ska vara spamfri vilket jag ser mycket fram emot. Den sista tidens spamning av gästboken har varit mycket irriterande.
Annars har det mest varit jobb den sista tiden. Ny tjänst på jobbet, jättekul men mycket att bita i. Fränt också att Lagerfeldt-kollektionen släppts på H&M i veckan!
Var på en kanonbra föreläsning med Sanna Ehdin i onsdags, kan verkligen rekommenderas för den som tilltalas av det "nya" sättet att se till kropp, hälsa och själ. Sanna har kunskaperna både från den traditionella sidan (biokemist) och från alternativmedicinen. Nyfiken? Läs mer på hennes hemsida www.ehdin.com. Intressanta föreläsningar hittar du på www.fortbildarna.se. Kan också varmt rekommendera Kjell Enhagers föreläsningar.

31 oktober 

Vilken månad detta har varit! Misstänker att detta kommer vara den händelserikaste månaden i mitt liv, någonsin..

Först vill jag & Jörgen säga TACK till alla underbara vänner och släktingar som var delaktiga i att göra vår bröllopsdag så rolig, vacker och oförglömlig! We lööööv jo! :o) TACK också för de suveräna bröllopsgåvorna! Så månaden började med att jag blev Fru Malmsäter (som jag tränar på med varierat resultat när det gäller att komma ihåg det nya namnet...). Efter bröllopsnatten på kanonmysiga Clas på Hörnet (dit smet vi, för er som INTE klurade ut det innan som Bina & Lelle...;o)) så tumlade vi hem och tvättade och packade i hysteri inför bröllopsresan. Kl. 06:50 på måndagsmorgonen gick planet till Caracas från ARN.

Caracas tilltalade oss inte mycket, så vi tog redan första dagen efter vår ankomst flyget till paradisöarna Los Roques. Helt fantastiska öar med vit sand, palmer, små pastellfärgade hus, inga vägar (det finns bara två bilar på ön - vattenbilen och sopbilen) och omslutna av turkost vatten och fiskande pelikaner. Ljuvligt! Där tillbringade vi några dagar och bara njöt av Karibiens klimat och skönhet, snorklade och tog det lugnt. Ska du bara åka till en enda plats i Venezuela (gud förbjude, för då missar du massor!) - åk till Los Roques.

En annan fantastisk upplevelse var att se Canaima lagoon och gå in bakom vattenfallen i lagunen. Det kändes som att vara i Fantomengrottan. Sen åkte vi flodtur långt in i djungeln och övernattade i hängmattor under ett plåttak med djungeln helt inpå oss. Det var mäktigt att somna till djungelns åskregn smattrande på plåttaket. Dagen efter åkte vi vidare med flodbåtarna till världens högsta vattenfall, Salto Angel. Vi hade haft tur för Salto Angel var större än någonsin då det regnat mycket under natten. Otroligt vackert med sitt nästan 900 meter höga fall.

Mycket annat hann vi med men det får vi ta en annan gång. Nytt jobb från och med i morgon också...

12 september

Igår hade vi D-tävling och klubbmästerskap med Taure Western Riders. En jättelyckad dag blev det! Solen sken och vi funktionärer kunde andas ut lite.. Johnny höjde stämningen på tävlingen med sitt glada dalmål, Anna sålde så många korvar och toast i kafeterian så vi fick åka och köpa mer. Sen till de idrottsliga prestationerna, Mirva, min underbara häst, vann klubbmästerskaptiteln i tre (3!) grenar! I Western Horsemanship med mig och i Western Riding och Western Pleasure med Jessica som är medryttare. Mirva själv var inte ett dugg förvånad, bara glad att hennes mattar äntligen hade vett att ta ut henne på tävlingsbanan så att alla kunde få njuta av hennes skönhet och kompetens! ;o) Hon har ju bara fått gå i hagen hela sommaren och ridits sporadiskt, stackar'n!

Annars håller Jörgen och jag på och planerar och organiserar det ståndande bröllopet för fullt. Ena dagen känns det som att allt är under kontroll, nästa vill man grina för man undrar hur 17 man ska hinna med allt innan dagen D. Det börjar i alla fall påtagligt närma sig... :o)

I torsdags var jag med om en fantastisk händelse, ja, historisk faktiskt! Jag, ormfobikern, klappade, höll i och lyfte upp en kungsboa (Boa constrictor)!! Helt fantastiskt, detta tack vare Tytte som hade en fobiträning för mig hela dagen ovanpå Skansen-Akvariet. Först vågade jag inte peta på bilder med ormar och i slutet av dagen tyckte jag nästan att ormen Tessin var söt och han fick lukta på min arm (dvs peta på mig med sin kluvna tunga) och jag vågade hålla i honom och till och med lyfta upp honom från hans låda. Vilken underbar känsla! Nu tror jag att jag aldrig mer kommer att vara rädd för någonting, nu när jag vågat möta min största fasa! Watch out alla anakondor i Venezuela, jag är inte rädd för er längre! :o) Stor kram och tack till Tytte - den största pedagog jag någonsin mött!

11 augusti

Nu har semestern tagit slut och vi har börjat jobba igen. Puhh, det känns lite tungt i värmen! Hursomhelst så är det kul att träffa sina glada kollegor igen.

Den sista semesterveckan tillbringade vi i skärgården och njöt av sol och bad och god mat. Förutom Knutsholmen så tog vi båten och åkte till den genuina skärgårdsön Möja. Där njöt vi av god mat på Möja Krog och promenerade omkring på den gröna ön och badade. Härliga dagar!

Idag har vi firat Morfar som fyller 85 år på söndag! En grill- och visafton på Sundby Gård med hela familjen hade vi och det var väldigt lyckat.

Så avslutade vi kvällen med att hämta katterna från kollot (svärföräldrarna). Där har de levt lyxliv med fiskmåltider i en vecka. :o) Nu känns det skönt att ha dem hemma, det är svårt att sova utan en spinnande Svea som tar upp halva sängen och en Bebis som ligger och vaktar på byrån.. :o)

3 augusti

Här händer det grejer! Det roligaste är att Maiyah fått en ny matte. Elin har bestämt sig för att köpa Maiyah och igår var vi iväg på en heldag med Maiyah-aktiviteter. Först iväg till hästkliniken för att besiktiga Maiyah och hon var så duktig och fick springa en massa fram och tillbaka efter att veterinären klämt och känt och böjt på henne. Och så vänta, vänta och så till sist ett intyg med "besiktigad utan anmärkning". Sen vidare till sadelutprovning på Lillhästen ett par kilometer bort, där Maiyah fick prova dressyrsadlar. Oj, vad konstigt! Det har hon aldrig blivit riden med förut! Det var lite äckligt först, och hon gick omkring med ryggen spänd som på en katt som reser ragg, men vid den andra sadelns provtur slappnade hon av och såg riktigt nöjd ut (och det gjorde Elin också). Okej, det kanske blir kul att bli dressyrhäst ändå.. ;o)

Till sist iväg på den mest spännande resan - till sitt nya hem! Vägen till Ekerö var lång och krokig och gick med färja över vatten, men Maiyah upprätthöll sitt ständiga goda och lugna humör. Hon är SÅÅÅ duktig! Väl framme vid sitt nya hem fick hon gå ut i hagen och fick sällskap av en annan arabflicka. Det gick lugnt och fint, Maiyah visade tydligt, men utan bråk, att hon tänkte vara chefen och att den andra tjejen fick hålla sig på lite avstånd.

Jag vill önska Elin och Maiyah STORT lycka till! Jag känner på mig att ni kommer att få många roliga upplevelser och år tillsammans!

31 juli - 1 augusti Blommeröd

Sofia och jag har varit och på Arab-Riks som hölls på Blommeröd Arabstuteri i Höör i år. Det var en underbar helg! Blommeröd är ju en anläggning som inte går av för hackor, miljön är ljuvlig med fin gräsbana för hästarna (lite väl hal vid morgondagg och regn, dock..) med omgivande grön, lummig miljö för publiken att vistas i. Vi fick beskåda många fantastiska hästar, gräddan av den svenska arabhästaveln av idag. Men de starkaste minnena är nog när de vuxna stona kom promenerande ner mot uppsamlingsringen i eftermiddagssolen och bara strålar av värdighet och skönhet med solstrålarna glittrande i manar, svansar och ögon. Det är en overklig känsla att se dessa hästar! Att se Medalj komma farande in i svävande trav fick också håret att resa sig på armar och nacke! Det är inte klokt vad den hingsten bara kommer in och äger hela stället! Sen var jag även imponerad av hingstarna Wahkul och Milagro, de hade båda mycket stor karisma och fina rörelser. Av de äldre stona kan jag knappt välja, men favoriterna är Ewakuacja, Doda, Lekiliza, Regina och Szansa. Modesty och Comtessa var ljuvliga också!

26 juli

Så har mer än halva sommaren gått! Å vilken sommar... Regn, regn och åter regn! :o( Tur att jag precis börjat min semester så att hoppet att solen ska visa sitt lysande anlete igen finns kvar...

Helgerna har vi mestadels tillbringat på landet, och då har vi faktiskt haft riktigt soligt och fint väder för det mesta. Skärgården kan man lita på! (inte just idag, dock..) Veckorna har präglats av jobb förstås och så ridning på kvällarna. Maiyah-prinsessan är hos mig ännu. Det har varit några trevliga tjejer och tittat på henne och kommer igen. Annars verkar det vara ganska dött just nu. Semestertider och allt. Jaa, presumtiva köpare vet i alla fall inte vad de går miste om i denna ljuvliga häst. Önskar att jag kunde ha henne kvar, för hon har allt jag vill ha i en härlig hästkompis och tävlingshäst. Kanske till och med lite för bra (!) rörelser för att vara westernhäst! Hon skulle göra väl ifrån sig på dressyrbanorna, tror jag!

Vi har bestämt var vi ska åka till för resmål i höst. Det spännande landet är Venezuela. Där finns allt vi är ute efter på nästa resa; djungel, stort djurliv, vattenfall, laguner och karibiska stränder. En och annan anakonda får vi väl stå ut med, det är det enda jag oroar mig för...!

Jag har fått mitt första brev från Ali, mitt fadderbarn. Det är jätteroligt! Det som känns lite jobbigt är att han visar sådan stor respekt och vördnad och är extremt artig i allt han skriver. Jag inser förstås att det är så det fungerar och att han inte är van vid att kommunicera med främlingar från ett kallt land långt, långt borta i Norden. Förhoppningsvis lär vi känna varann mer och mer.

Till helgen åker Sofia och jag till Skåne och arabhästföreningens riksutställning och njuter av underbara hästar! Till på köpet ska vi få bo i grottor och det är så spännande att vi knappt kan bärga oss! ;o)

Tjaa, en hel massa andra saker har förstås hänt sedan sist. Men detta får räcka så länge!

30 maj

Ännu en månad har ramlat förbi. Kanske borde jag döpa om dagboken till månadsbok..  Mycket hästaktiviteter som vanligt, men det är ju underförstått. Maiyah är hos mig fortfarande och hon är underbar! Vi ska snart sätta ut annons på henne, men det svider i hjärtat. Hade jag möjlighet skulle jag ha henne själv. Hon är en sådan positiv och cool-tuff tjej som man bara älskar! Ut i skog och mark med öronen så mycket framåt att det ser ut som att man rider med två tulpaner framför sig. Jättekul är allt! Det är mysigt att bli borstad också... Den här lilla "Maiyahn" förtjänar en alldeles egen matte som har tid att pyssla med och rida henne varje dag.

Jörgen har vunnit en resa i en radiotävling! Helt sanslöst, jag har alltid undrat om det finns riktiga människor som vinner alla dessa tävlingar på radio & TV. Men nu är en av dem min pojkvän! (och han finns på riktigt..) ;o) Han har sagt att jag får följa med, så nu har vi ett tilltalande dilemma att bestämma var vi ska åka i höst. Vi hade börjat planera en Indienresa, men nu snurrar huvudet av fler underbara platser som jag skulle vilja åka till. Australien, Brasilien, Tasmanien, Cook Islands...

Kevin har haft sitt första barnkalas! Han fyllde 1 år i fredags och äntligen förstod alla vi fastrar och farbröder och andra släktingar hur en liten Kevin borde uppmärksammas var dag! Han var i sitt esse och skrattade och busade och käkade tårta och kakor tills han slocknade. På önskelistan fanns badpool, böcker, bilar och annat kul och han fick det mesta på listan. Faster (jag) hade hittat ett par oemotståndliga badbrallor med krokodiler och tigrar och till det en bok att läsa i badet... ;o)

I morgon åker jag med Sofia och Jessica och kollar på arabhingstarna och championaten i Kumla. Tveksamt om jag lyckas få med mig brorsans underbara kamera igen, han är fräck nog att befinna sig på Sveriges baksida, GBG. Skoja bara, jag är född där så jag ska inte snacka strunt om den stan... Fräckt är det i alla fall att hålla sig undan när jag behöver hans kamera! ;o)

3 maj

Så gick det en månad utan att man visste ordet av det... Måste tänka efter vad jag har haft för mig sedan sist! En massa häst- och ridaktiviteter som vanligt förstås. Tillökning på hästfronten har jag fått i form av min älskade Maiyah, Mirvas dotter och min egen uppfödning. Det är underbart att ha henne hemma, men tyvärr är bakgrunden väldigt tråkig. Maria, som jag sålde Lilla M till i februari 2001, måste tyvärr sälja henne nu. Jag har Maiyah hemma för utbildning och försäljning. Ett underbart, vackert, klokt och duktigt litet sto på snart 4 år finns alltså till salu till rätt hem. Hon har polska blodslinjer som talar för sig själva med idel champions representerade. Båda föräldrarna är dessutom mycket tävlingsmeriterade inom westernridning, pappa Fynd är utställningschampion och mamma Mirva fick 84 p på Kumla förra året (tränad & visad av mig som definitivt inte är proffshandler...). Välkommen att kontakta mig vid intresse!

För övrigt så har jag hunnit med en klassträff med gamla gymnasiegänget. Vi firade 15-årsjubileum från studenten och ett tappert gäng dök upp och partajade ihop. Först var vi på KGB och käkade god rysk buffé och drack grymt god alkoläsk med vodka och öl. Låter avskyvärt men smakade mums! Sen drog vi vidare till det äkta danspalatset Aladdin och några av oss höll ut till halv 3 på morgonen. Som på den gamla hederliga gymnasietiden så avslutade vi det hela på Burger King.. Ett särskilt omnämnande  till Petter som fick oss utkastade därifrån, något sådant har jag inte varit med om sedan tidigt 90-tal! ;o)

Jag har också hunnit med att fylla år och blev firad i dagarna 5! Och inte jag som inte ens fyllde jämnt... Det började på fredagen med att Merja gav mig en present, sen tog Jörgen ut mig på god middag med champagne på lördagskvällen. På själva födelsedagen, söndagen, kom hela tjocka släkten över och hjälpte till att äta upp den enorma sats (á la skinkkastrull) med bouillabaisse som vi gjort. Jag fick bl.a. en grymt cool jätte-Buddha i "guld" av brorsorna med fruar. Sen trodde man ju att firandet skulle vara över, men ack nej, på måndagen kom Helene & Anders med hembakad kaka och på tisdagen fick jag blommor och kort i stallet av Jessi och Kalle.

4 april

Ujuj, den här helgen har varit hektisk... Men KUL! Igår var Lotta & jag några fler Tauringar iväg och grillade hos Olle & co på Lövsta Gård. Jättetrevligt i solen! Däremellan var vi iväg och red på våra hästar och sen hem i panik för att hinna vidare till 30-årspartaj...

Dagen började med att jag hämtade upp Sanna, Jessica och Sandra och drog iväg till Kumla. Där skulle vi kolla in tjusiga arabhingstar på hingstvisning. Efter ett litet äventyr på motorvägen med löst framhjul så kom vi helskinnade fram till Örsta Kulle. (Var finns Vägens Riddare och kan folk inte byta fil åtminstone när man står och skruvar fast hjul?!?) Det var kul att se hingstarna i alla fall och framför allt Kaiser, Diesel och Emerald gjorde intryck på mig. Bilder på gossarna finns att beskåda om du klickar här.

1 april

Detta skulle kunna vara ett aprilskämt, men det är det inte... Tillsist så sitter jag här och försöker knåpa ihop en Lena-sida. Det är nog både det lättaste och det svåraste av allt att skriva om sig själv!

Idag blev jag uppringd av en kollega som undrade om jag ville gå på ett seminarium då hon hade några biljetter över. Yes, det handlade om kommunikation och jag ville förstås gärna gå! Så iväg till Norra Bantorget och seminariet "Ska det vara så svårt att förstå?" med Gillis Herlitz - intressant och kul.

Sen i väg och hämta lillebror Stefan på jobbet och låna hans avancerade digitalkamera som ska göra att jag kan ta fantastiskt proffsiga bilder på hingstvisningen i Kumla på söndag! Körde honom hem och fick introduktionskurs i systemdigitalkamerahantering.

Eftersom det är Jessicas dag med Mirva så har jag tillbringat resten av kvällen framför datorn. Mina ögon är nu fyrkantiga å nu får det vara nog! Godnatt!